Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Of het nu gaat om klimaatverandering, de kansen en gevaren van AI of de omgang met het koloniale verleden: de vraagstukken van onze tijd hebben grote impact op hoe wij ons als mensen tot elkaar verhouden. Dat is het terrein van geesteswetenschappers, zoals filosofen, historici, mediawetenschappers, taalkundigen en erfgoedspecialisten.

In Amsterdam is een unieke concentratie aanwezig van vooraanstaande kennisinstituten op het gebied van de humanities, met archieven en collecties die met de nieuwste technieken doorzocht kunnen worden. Dit in combinatie met de nabijheid van talrijke culturele instellingen en creatieve bedrijven maakt Amsterdam de uitgelezen plek waar geesteswetenschappelijke kennis ingezet kan worden bij maatschappelijke vraagstukken.

De Amsterdam Humanities Hub verbindt samenleving en wetenschap. Wij koppelen partners uit de culturele sector, de overheid of het bedrijfsleven aan onderzoekers en jong talent om in co-creatie vernieuwende en verrassende oplossingen te zoeken voor urgente vragen. We helpen tijdelijke en structurele samenwerkingen tot stand te brengen, in de vorm van onderzoek, impactprojecten, stages, praktijkopdrachten of startups.

Onze thuisbasis ligt in het Universiteitskwartier, in het centrum van Amsterdam. Hier ontmoeten wetenschap en samenleving elkaar tijdens de kennisevenementen die vrijwel dagelijks voor een breed publiek worden georganiseerd. Zo draagt de Amsterdam Humanities Hub bij aan een leefbare stad die geassocieerd wordt met wetenschap, innovatie en cultuur.

 

De Amsterdam Humanities Hub in het Universiteitskwartier