Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Kwantumtechnologen en geesteswetenschappers gaan met elkaar in gesprek over de uitdagingen die de introductie van kwantumtechnologie met zich meebrengt. Wie mag kwantumcomputers of quantum tech gebruiken? Moet toegang tot dergelijke technologie beperkt worden? De bijeenkomst wordt georganiseerd door Quantum Delta NL in samenwerking met de Amsterdam Humanities Hub.
Kerngegevens van evenement Quantum Talk: Quantum meets Humanities
Datum
17 april 2024
Tijd
12:00 -14:00
Ruimte
Workshopruimte Humanities Labs (F0.01)

De potentie van kwantumtechnologie voor samenleving en wetenschap is gigantisch, maar de introductie ervan brengt ook grote uitdagingen met zich mee. Het Centre for Quantum and Society werkt voor Nederland aan toekomstscenario’s van een wereld met quantum tech en de ontwikkeling van use cases. Het Centre, opgericht in 2022 door Quantum Delta NL, is een kennis- en co-creatiecentrum om de positieve impact van kwantumtechnologieën op de samenleving te maximaliseren en de potentiële negatieve impact te minimaliseren. Met een focus op ethische, juridische en maatschappelijke aspecten probeert het de kracht van kwantum in te zetten voor het goede. 

Het Centre for Quantum and Society zoekt graag verbinding met geesteswetenschappelijke perspectieven op kwantumtechnologie. Samen met de Amsterdam Humanities Hub, de samenwerking tussen UvA, KNAW en gemeente in het Universiteitskwartier, organiseert het daarom deze Quantum Talk, waarin kwantum-experts in gesprek gaan met geesteswetenschappers.

Deelname

Ben je geesteswetenschapper en wil je meedoen aan het gesprek? Laat het weten via amsterdamhumanitieshub@uva.nl.

Bushuis/Oost-Indisch Huis

Ruimte Workshopruimte Humanities Labs (F0.01)
Kloveniersburgwal 48 (hoofdingang)
1012 CX Amsterdam