Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De Amsterdam Humanities Hub stimuleert ontmoeting, debat en onderzoek. Op diverse plekken in het Universiteitskwartier zijn ruimtes beschikbaar voor overleg, samenwerking en evenementen. Behalve medewerkers van de UvA en het KNAW Humanities Cluster kunnen ook externe partners en studenten van deze ruimtes gebruikmaken.
 • Zijn er kosten verbonden aan het huren van een ruimte?

  In principe kunnen de onderstaande ruimtes gratis gebruikt worden, tenzij anders vermeld. Aan de ruimtes op de locaties Allard Pierson, Agnietenkapel, Aula en Universiteitsbibliotheek zijn wel kosten verbonden.

 • Kan iedereen gebruikmaken van deze ruimtes?

  De hieronder genoemde ruimtes zijn in ieder geval te reserveren door medewerkers van de Universiteit van Amsterdam, en door collega's van het KNAW Humanities Cluster. Externe partners en studenten zijn ook welkom om gebruik te maken van deze voorzieningen, zolang dit in het kader is van activiteiten die raken aan onderwijs, onderzoek en de samenwerking.

 • Is er een beeldscherm aanwezig voor hybride vergaderen of presentaties?

  Ja, in alle beschikbare ruimtes op alle locaties zijn schermen aanwezig die geschikt zijn voor hybride vergaderingen en presentaties.

 • Is het mogelijk om catering te bestellen voor mijn vergadering of evenement?

  UvA-medewerkers kunnen bestellingen voor evenementen, vergaderingen en recepties plaatsen bij CIRFOOD Enjoy the Good Life. Alle prijzen, afspraken en arrangementen, inclusief het aanbod van aangesloten lokale ondernemers, vind je op de banquetingportal van CIRFOOD. Deze portal is gekoppeld aan OrderDirect, het bestelsysteem van de UvA. Je betaalt voor alle producten die op voorhand zijn besteld bij de cateraar.

  Ga naar OrderDirect

  Ben je niet verbonden aan de UvA en wil je catering bestellen voor je bijeenkomst? Neem dan voor de mogelijkheden contact op met de verhuurder.

Allard Pierson
Oude Turfmarkt 127-129

In een monumentaal historisch pand aan de Oude Turfmarkt biedt het Allard Pierson een aantal prachtige vergader- en dinerzalen die geschikt zijn voor uiteenlopende zakelijke bijeenkomsten, zoals vergaderingen, conferenties, lezingen, workshops, borrels en diners.

Let op: aan deze locatie zijn kosten verbonden.

Aula en Agnietenkapel
Singel 411, Oudezijds Voorburgwal 231

De Aula en Agnietenkapel zijn twee representatieve ruimtes die gebruikt kunnen worden voor o.a. lezingen, symposia en diploma-uitreikingen. Reserveringen kunnen worden aangevraagd via onderstaande pagina.

Let op: deze locaties zijn beperkt beschikbaar en er zijn kosten aan verbonden.

BG2
Binnengasthuisstraat 15-17

In BG2 is de afdeling Kunst- en cultuurwetenschappen van de UvA gevestigd. De vergaderruimtes op de eerste, tweede en derde verdieping hebben een capaciteit van 6 tot 8 personen. Neem contact op via bv-kencfil-fgw@uva.nl voor mogelijkheden om een ruimte te reserveren.

Bibliotheek Universiteit van Amsterdam (UB)
Singel 425

In de Universiteitsbibliotheek zijn (tot najaar 2025) verschillende representatieve ruimtes te huren voor vergaderingen, evenementen en/of borrels. De UB verhuist in 2025 naar de nieuwe locatie op het Binnengasthuisterrein.

UvA-secretariaten kunnen gratis een zaal reserveren via Termtime. Voor externen zijn er (beperkte) kosten aan de huur verbonden.

Bushuis, workshopruimte Humanities Labs
Kloveniersburgwal 48

Capaciteit: 100
Categorie: representatieve ruimte

Op de begane grond van het Bushuis bevindt zich de workshopruimte van de Humanities Labs (ruimte F0.01). Bijeenkomsten in de workshopruimte zijn in de regel gerelateerd aan de Humanities Labs.

Oudemanhuispoort
Humanities Venture Lab & BuzzHouse

Het Humanities Venture Lab ondersteunt ondernemende geesteswetenschappers bij het opzetten van hun bedrijf. Het HVL biedt een levendige co-working space met werkplekken en kantoortjes op een geweldige plek in de binnenstad. BuzzHouse is een inspiratieruimte voor ontmoeting, trainingen, uitwisselingen, verbindingen en ontwikkeling van innovatieve ideeën in de media- en cultuurindustrie.

KNAW Humanities Cluster
Vergaderruimte A0.03 in het Oost-Indisch Huis
Vergaderruimte A0.03 in het Oost-Indisch Huis
Spinhuis, Oost-Indisch Huis

In het Spinhuis (Oudezijds Achterburgwal 185) en Oost-Indisch Huis (Korte Spinhuissteeg 3) zijn het Meertens Instituut en het Huygens Instituut van het KNAW Humanities Cluster gevestigd. De vergaderruimtes op deze locaties hebben een capaciteit van 8 tot 20 personen.

Universiteitstheater
Nieuwe Doelenstraat 16-18

In het pand van de opleiding Theaterwetenschap bevindt zich het Universiteitstheater, dat plaats biedt aan 120 personen. De ruimte is in eerste instantie bedoeld voor onderwijs van Theaterwetenschap, maar is daarbuiten beschikbaar voor UvA-medewerkers.

VOX-POP
Binnengasthuisstraat 9 (BG3)

Capaciteit: 70 zittend of 100 staand
Categorie: representatieve ruimte

VOX-POP is de creatieve broedplaats van de Faculteit der Geesteswetenschappen en is bedoeld voor openbaar toegankelijke culturele programma’s. Evenementen organiseren wij in co-creatie met studenten, alumni, buurtbewoners en medewerkers om een brug te slaan tussen wetenschap, kunst en samenleving.