Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In verband met de sluiting van de UvA kan de tentoonstelling niet op tijd opgebouwd worden. De opening is daarom uitgesteld. De nieuwe datum wordt binnenkort op deze pagina bekendgemaakt.
Kerngegevens van evenement Opening Klimaatmuseum op het Universiteitskwartier [uitgesteld]
Datum
16 mei 2024
Tijd
17:00 -19:00
Locatie
BG 3
Ruimte
VOX-POP
Najaar 2022 konden studenten hun zorgen over het klimaat delen in de Oudemanhuispoort

Tot medio september is in het Universiteitskwartier een popup-expositie van het Klimaatmuseum te bezoeken, die mede ontwikkeld is door studenten en onderzoekers van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA. De tentoonstelling wil de urgentie van de klimaatcrisis invoelbaar wil maken voor het publiek. 

Het Klimaatmuseum is een reizend popup-museum dat door middel van verbeeldingskracht de urgentie van de klimaatcrisis inzichtelijk wil maken. Volgens oprichter Laura van Rutten, alumnus van de master Publieksgeschiedenis van de UvA, is dat laatste hard nodig. 'Dat klimaatverandering grote gevolgen heeft, weten we natuurlijk al langer dan vandaag – we kennen de feiten en weten wat de oorzaak is. Toch doen we veel te weinig om het probleem op te lossen. Blijkbaar hebben we aan feiten niet genoeg; we komen pas in beweging als iets ons raakt. Om dat te bereiken hebben we verbeelding en creativiteit nodig.'

De popup-expositie komt tot stand door een samenwerking van het Klimaatmuseum met diverse partijen, waaronder:

Opening

Het Klimaatmuseum zal tot medio september gratis te bezoeken zijn bij VOX-POP. Daarnaast zullen er verschillende programma's rond het thema worden aangeboden. De feestelijke opening zou plaatsvinden op donderdag 16 mei bij VOX-POP, maar is uitgesteld vanwege de sluiting van de UvA op 14 en 15 mei.

16:00 - 17:00 uur: de tentoonstelling is open voor de pers (op uitnodiging)
17:00 - 18:00 uur: officiële opening voor partners en mensen die aan de tentoonstelling hebben meegewerkt (op uitnodiging)
18:00 - 19:00 uur: de tentoonstelling is open voor publiek (iedereen welkom, aanmelden niet nodig)

Wil je op de hoogte blijven? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt updates in je mailbox.

BG 3

Ruimte VOX-POP
Binnengasthuisstraat 9
1012 ZA Amsterdam