In twee uur tijd leer je van alles over drop, de geschiedenis, de grondstoffen, en hoe verschillend de dropcultuur per land is. Het verhaal wordt ondersteund door afbeeldingen, objecten, en met het proeven van diverse én bijzondere dropjes. In een demonstratie krijg je te zien hoe het productieproces van zoethout naar drop eruitziet.
We bekijken met conservator Katell Lavéant befaamde kookboeken zoals De verstandige kock of sorghvuldige huyshoudster en recepten uit onze collectie met onder andere zoethout. Tot slot sluiten we af met verrassende hapjes.
Spreker:
Pauline Gingnagel heeft met behulp van haar studies scheikunde, biologie en geschiedenis, van allerlei voedingsproducten de geschiedenis, de productiemethode en het gebruik uitgezocht. Met haar bedrijf De DropKamer legt zij zich helemaal toe op drop. In haar workshops vertelt ze je alles over de geschiedenis, eetgewoonten in andere landen, manieren van produceren en nog veel meer. Zij laat daarbij ook veel aan drop gerelateerde voorwerpen zien die zij door heel Europa heeft verzameld en die een ware Wunderkammer beginnen te vormen.
Het Allard Pierson is het museum en kennisinstituut voor de erfgoedcollecties van de Universiteit van Amsterdam.
Het Allard Pierson is een van de UvA-podia in het Universiteitskwartier.